Legend of Grimes, rysk filosofi och uppenbarelser

Gehitmusiken —  21 februari, 2012 — Lämna en kommentar

I approach music– and this sounds crazy– as though I’m Phil Spector, and I’m cranking out these pop stars and forcing them to do all this crazy stuff– except they’re all me. But I’m not, like, transgendered.- Claire Boucher, Pitchfork.com

Nej, din galning, du är inte den enda som är galen. Grimes — electropopfén Claire Boucher från Montreal vars ögonbryn och självklippta lugg alla tycks diskutera och ha en åsikt om — har gjort mig mottaglig för uppenbarelser. Jag åkte tåg hem mot Småland och lyssnade på hennes 2012 album, Visions (läs min kollega Jonatans recension av albumet på kulturbloggen.com). Lämpligt namn. Jag var tom och kände en enorm saknad. För en kort stund var det som att allt var ofantligt meningslöst, jag hade en nära-Tolstoy upplevelse.

Tack och lov hörde jag en låt  just då. Den är baserad på en rysk språkfilosofisk strömning vid namn Zaum: språket är falskt eftersom uttryck har inneboende emotionella kvalitéer. Låten heter Vowels = Space and Time. Hon skrev den som en käftsmäll till alla som klagar på att hennes texter är nonsens.

Idag har hon tagit över den amerikanska indiebloggen Gorilla Vs. Bear för att fira släppet av Visions. Hon delar med sig av videos och musik från vänner och är random i allmänhet. Jag har följt det hela dagen och jag anser mig själv vara hennes nummer ett fanboy i Sverige.

Det finaste dock, mina damer och herrar, är att den finaste har delat med sig en ny låt i sammarbete med Majical Cloudz (som också är med på den fantastiska Symphonia IX (My Wait Is You) från albumet) för att stödja Ric och Emilie (skribenterna  på den före detta pitchforkbloggen Altered Zones) bakom det nya bloggprojektet ADHOC (vi borde göra nått sånt i sverige). Här är den nya låten: ”Song For Ric”. Enjoy ❤

PS. Claire, gift dig med mig. /Bojan Buntic

p

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s