jj – Beautiful Life

Gehitmusiken —  4 april, 2012 — 1 kommentar

Den svenska popduon jj släpper en sjutummare på Secretly Canadian och Sincerly Yours den 8 Maj. Den kommer innehålla singeln ”Beautiful Life”, en vemodig gonattvisa dränkt i reverb, brus och metalliska ekon. Redan 2009 fastnade jag för dem, och låtar som ”Things Will Never Be The Same Again”, ”Are You Still In Vallda?” och ”Ecstasy” spelar jag fortfarande då och då. Deras musik påminner mig om vad Nabokov sa om minnen, nämligen att de blir märkligare desto mer man tänker på dem: ”I wonder, my love, are you still in Vallda, like ten years ago?” Det är en konst att uttrycka tidsavstånd genom bara ljudbilden. Det låter som att det är en inspelning av en inspelning för längesen, och att musikerna redan är döda. För oss som alltid förknippar lycka med kunskapen om dess förgänglighet, att glädjen vi delar bara kommer vara ett minne en dag, är ”Beautiful Life” precis hur våra vackraste ögonblick låter.

Förresten, de dyker upp på den intima öfestivalen Knarrholmen i år, tillsammans med artister som Jens Lekman, The Tapes, Alice B och Icona Pop.

Gilla oss på Facebook
Följ oss på Twitter

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Knarrholmen 2012 « Ge Hit Musiken - maj 22, 2012

    […] När göteborgsduon släppte sitt debutalbum 2009 spelade vi denna danshymn till mirakeldrogen på repeat, en trånsjuk, dåsig drömsk hyllning, fast utan att glömma drogbrukets mörka undersida, i en melankolisk trans dansar den fram, som om den sabbat sin egen serotoninproduktion, men inte utan att inspirera till egen slödans. De håller på med en ny skiva, och kommer nog spela från den på Knarrholmen 2012. Ni kan få ett smakprov här: ”Beautiful Life”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s