Dagens låt: The Walkmen – Heaven

Gehitmusiken —  16 april, 2012 — Lämna en kommentar

Medan Cloud Nothings med årets Attack On Memory går till anfall mot sin popkänsla, förvräger och förvrider den i postpunkexperiment, hoppar The Walkmen nu helt på vågen av dansant skrammelgitarrpop som går över indievärlden. Bandet, som ansvarar för en av de bästa aggrolåtar jag känner till, ”The Rat”, har gått med i den nya generationen av episk rock, en tradition som sträcker sig ända tillbaka till The Whos Who’s Next (till och med Markus Krunegård har hajjat att maximalistpopen är den nya grejen, lyssna på ”korallreven & vintergatan”). Och, sen när började Hamilton Leithauser låta som Bono? Nu kan ni höra titelspåret från debutskivan, Heaven, som släpps den 5 juni på Fat Possum. De har inte blandat in några syntar än, men man vet aldrig vad som dyker upp på skivan!

PS. Det svenska bandet Happy Hands Club släpper sitt debutalbum Parking Lot den 18 april på Luxury. Förvänta er ett utomordentligt inlägg i den episka popen av ett av våra mest lovande band här i Göteborg. /Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s