Grammofonarkivet: Grim – Parable & Coal

Gehitmusiken —  26 april, 2012 — 2 kommentarer

Vi skriver inte bara om ny musik. Vi letar också efter skatter i det förflutna. Har ni läst min artikel om det klassiska albumet Velvet Underground & Nico? Idag har jag beställt lite musik från Release The Bats shop. Bland annat ett kasettband (5eyes) och en CD-compilation (Folk Songs For An Obscure Race) av Grims musik. Grim är ett mystiskt ”noise industrial”-band skapat av japanen Jun Konagaya på 80talet. Musiken sträcker sig utanför vanliga genrebestämningar. Ibland gör han aggresiv noise, men ibland vackra nykomponerade folksånger. Till exempel ”Parable & Coal”. Den hade kunnat vara med i en Studio Ghibli film, eller i Chrono Trigger. Ett neoklassiskt gitarrkomp, med världens varmaste ton, möter en viskpratande sångerskas franska cool. /Bojan Buntic

Annonser

2 responses to Grammofonarkivet: Grim – Parable & Coal

  1. 

    ja! Äntligen Skriver någon något om detta fantastiska band!!! Gillar du Grim så tycker jag att du absolut också skall kolla in bandet Vasilsik (jag tror Jun Konagaya i Grim var med där också). De har gjort en skiva som heter Whirling Dervishes och en som heter Acqua, båda är jättebra! Kolla även upp hans tidigare band White hospital. även dom är riktigt bra! Är 5 eyes kassetten grym? Inte hört den nämligen.
    // Hugo

    • 

      Fan va kul : ) älskar Grim och jag har aldrig hört något liknande. Ska kolla upp banden du tipsar om så fort jag kmr hem! Tack! Och ja, kassetten är underbar. Tyvärr har jag blivit av med den dock 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s