Dagens låt: Icona Pop – I Love It

Gehitmusiken —  10 maj, 2012 — Lämna en kommentar

Oh shiiiiit checka iiiiiin. Ibland strävar popmusik till maximal effekt med minimala medel, så är inte fallet med electropopduon Icona Pop: på ”I Love It” kör man maximalt rätt och slätt.  Aino Jawo och Caroline Hjelt spontanträffades för första gången på nån bar i Stockholm. Aino hade blivit dumpad, och Caroline lärde känna henne precis vid rätt tillfälle. Som ni vet, med ett krossat hjärta blir det ofta fyllesång eller känslosamma ballader, men i Ainos fall blev det den starkaste kandidaten till Årets Sommarplåga: med en bas som är så kraftig att man nästan välts omkull och en refräng så beroendeframkallade att du behöver framtidsteknologier för att radera ut den, och en video som visar det bästa med att bli dumpad, fest och nya möjligheter, ja, Icona Pop är här för att stanna och det håller till och med älskade Pitchfork.com med om, idag blev ”I Love It” Best New Track. Det visar sig att en av mina favoriter skrev låten, nämligen Charli XCX själv! Inte så förvånande, hennes ”Nuclear Seasons” blev för mig en av förra årets mest upprepade låtar. ”I Love It” lär konkurrera om den platsen i år. Ja, vad kan man säga? Skål för ditt krossade hjärta Aino Jawo, och tack ni två för den upplyftande musiken, vi ses på Knarrholmen! /Bojan Buntic


FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK för mer musiktips.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s