Intervju: Albin Gromer

Gehitmusiken —  4 juni, 2012 — Lämna en kommentar

Jag sprang från Awolnations spelning för att träffa Albin Gromer utanför scenen där Aleks snart skulle spela — så som jag kutade till min intervju med Aaron Bruno i Awolnation. Mycket spring och språng på Siesta! 2012. Av hans texter att döma vet den unge  (21 år, yngre än mig!) soulsångaren vad livet har att säga. Jag lyssnade på hans hjärtblottande electrosoul innan Ge Hit Musiken fanns, det är därför ni inte ser malmöitens strålande debutalbum från i år — som enkelt nog heter Album — på vår sida. Det blev ett mycket kort och rättframt samtal, och så gick vi skilda vägar, han mot en spelning han sett fram emot, och jag springandes tillbaka mot mina vänner i publikhavet där jag skulle bli bortblåst till ett annat ställe i världen av Awolnation.

Ge Hit Musiken: Hej Albin! Väldigt trevligt att träffas. Jag har läst att du gillar Prince. Stämmer det?

Albin Gromer: Jag har lyssnat en del på hans musik men jag har inte upptäckt det. Jag har snarare upptäckt dem som har upptäckt honom, D’Angelo, Bilal och ny amerikansk r’ n’ b/soul, alltså den andra generationen.

GHM: Då är du alltså en representant för en tredje generation, här i Sverige, hur känns det att föra fram den typen av musik här?

AG: Det känns som att publiken för det växer, att folk fattar det på ett annat sätt än när Kaah började göra sina grejer. Det känns positivt.

GHM: Det låter riktigt bra. Du skriver jävligt personliga texter på svenska. Är den här personen som kommer fram i texterna du själv?

AG: Det är det absolut. Det finns alltid sidor av en själv att utforska. Att skriva om saker blir svårare och svårare. Man börjar putta på gränserna: kan jag skriva om detta? känns det OK för nära och kära? Det är något som man brottas med. Men jag skulle säga: det är absolut jag som lyser igenom i mina texter, och jag försöker hålla det så. Sen är det ju klart att det blir en berättelse av det och att det är fiktion, men det är väldigt nära mig själv. Det är en känsla därinne nånstans som man vill ska överleva.

GHM: Hur har din festivalupplevelse på Siesta! 2012 varit än så länge?

AG: Den har varit väldigt lugn. Men nu börjar ju Aleks köra här i bakgrunden…

GHM: Men du, vi har en tillräckligt lång intervju här nu. Jag tycker du ska gå och lyssna på konserten och bara njuta av livet, ha de bra!

Och så säger jag och Albin tack och adjö till varandra och går för att leva våra liv och överleva Siesta! 2012 / Bojan Buntic

Visa support, FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK.

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s