Dagens låt: Jeremia Larsson – Evelayna

Gehitmusiken —  6 juni, 2012 — Lämna en kommentar


(I brist på promobild bjuder jag på den här fina bilden ifrån högst upp i Norge, taget av finaste Amandaom du läser det här: saknar dig lillen.)

Har Justin Vernon en dubbelgångarsjäl här i Göteborg? Det kan man lätt tro när man hör Jeremia Larsson sjunga ”kill me ‘cause I’m already dying” i falsett på ”Evelayna”. Hade han skickat den till mig anonym hade jag trott att Bon Iver släppt en ny låt. Och vilken låt! Det är som att Jeremia blomstrat upp ur Eau Claire-scenen i Wisconsin. Någon borde kontakta Vernon, de har en perfekt stand-in-sångare på turnén när indiemusikens nuvarande omslagskille rökt på för mycket. Göteborgaren är lika produktiv som Vernon: det ymniga arrangemanget, med dess saliggörande friskhet, en ute-i-naturen-känsla, briser av stråkar, det luftiga stålsträngsplocket — ja, allt är producerat, mastrat och mixat av herr Larsson själv! Det enda instrument han inte spelar på inspelningen är stråkarna. Ja, precis som Vernon är han en mångsysslare, och han har bland annat spelat trumpet med Bobastian och trummor i Oscar Sjöstrand & Euforiorkestern. Och, som om det inte vore nog, så verkar han vara en jävligt härlig kille, av musik och sångtext att döma. Vi vill höra mer musik från dig, herr Larsson, mer musik! /Bojan Buntic

Visa support, DIGGA OSS PÅ FACEBOOK.

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s