Dagens låt: Nordpolen – ”När Mitt Blod Pumpar I Dig”

Gehitmusiken —  7 juni, 2012 — 2 kommentarer

Ladda ned låten direkt på: http://www.sincerelyyours.se/0183.html

När vi var på Knarrholmen, i slutet på jjs spelning, lämnade alla förutom Joakim Benon scenen. Då fick vi höra ”När Mitt Blod Pumpar I Dig”Nordpolens nya singel — medan Benon dansade omkring på scenen som en vilde, till femtjugo.se-grabbarnas förvirring. Många fattade helt enkelt inte vad som hände. Vad äre som pumpar? Det var ett mystär. Elekronisk zigenarmusik från balkan eller, vafan, en remix av ”Fanta & Rosé”? Det lät fullkomligt ondsint, melankoliskt, som en tung lila skymning över ön — och jag kunde inte glömma vad jag hört. Det stannade kvar i mig, efter allt slit med tälten och packningen, skriken, bråkigheten, på båten till Saltholmen, på spårvagnen hem, och under bakfyllan nästa dag. Nu när jag äntligen begriper vad det var vi upplevt, när texten står framför mig, kan jag inte annat än sjunga med i det omfamnande mörkret av musiken som all ironi har droppat ner ifrån som regnet från molnen.

Höfterna följer min puls, när mitt blod pumpar i dig
för min stav är dirigent, när mitt blod pumpar i dig.

Eric Berglund
(The Tough Alliance, CEO) står såklart för den illvilliga produktionen. Pelle Hellströms röst förvrängs demoniskt, till vansinniga pip och mörkt morrande. Vi flyter som små korpusklar i en sensuell puls i ett vildhjärtas blodomlopp, vi flyter med alkoholen, tappar vår medvetenhet om tid och rum, vikt, avstånd. Musiken fullständigt dominerar.

Sincerely Yours 
har byggt en image kring mörkläggning och mystik. Det tackar jag för, för det intensifierar upplevelsen för oss som älskar gåtor. Det finns två album jag verkligen ser fram emot i år, och det är Fiona Apples The Idler Wheel is wiser than the Driver of the Screw, and Whipping Cords will serve you more than Ropes will ever do och Pelle Hellströms nya. /Bojan Buntic

PS. Min bror har fått sitt artistnamn Skimret från Nordpolens klassiska låt. Man kan ju lätt påstå att vi är stora fans.

Annonser

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Skivrecension: Skatan – Seven Trees « Ge Hit Musiken - juni 14, 2012

    […] ”ardcoresinglar och den verkliga djungeln i jungle. Jag drar på Nordpolens senaste ”När Mitt Blod Pumpar I Dig” och världen får åter igen färg. Fastän det är kallt och dystert här i skogen ler jag och […]

  2. Video: Nordpolen – När mitt blod pumpar i dej « Ge Hit Musiken - augusti 28, 2012

    […] av årets fetaste låtar, Nordpolens “När Mitt Blod Pumpar I Dej” har blivit med video. Mina damer, ni vet hur sånt går till. I’m dirt, and I don’t […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s