Jens Lekman: ”Erica America”

Gehitmusiken —  7 juni, 2012 — 1 kommentar

Jag vet vad kärlek inte är. Så kan det kännas när det tar slut. Också, jag önskar att jag inte hade träffat dig. Jens Lekman sjunger om förlorad kärlek sentimentalt som en storbandsångare från sextiotalet. ”Erica America”: spansk gitarr, duettstämmor från Sophie Brous, en sångerska från Melbourne, smöriga saxofonsolos, och allt vad man kan tänka sig från ett gammalt hederligt krossat hjärta, ett historiskt hjärta. Göteborgaren (bor han fortfarande i Melbourne?) var nyligen på Knarrholmenfestivalen, där vi också var, och vi tog nästan del av en fantastisk konsertupplevelse. Nu är han igång med ett breakupalbum, (i traditionen av Becks Sea Change, Spiritualizeds Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space), en ny fullängdare, den första på fem år, som så klart heter I know what love isn’t. Det släpps här i Skandinavien på Service den 3 september. /Bojan Buntic


Trackbacks och Pingbacks:

  1. Jens Lekman: “I Know What Love Isn’t” « Ge Hit Musiken - augusti 21, 2012

    […] kommer ut på Service den 3e september. Om ni gillar denna låt, lyssna gärna på “Erica America” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s