World Tour: ”Forever Tonight”

Gehitmusiken —  16 juni, 2012 — 2 kommentarer

Emotion har signerat ett fantastiskt band. Man kan tro att Sverige är en dröm. Jag menar inte ett politiskt drömland, en utopisk välfärdsstat, utan en verklig dröm någon döing i Alaska vaknat upp ifrån, något slags sagoland under tunga ögonlock. Lyssna på Postiljonen, Ditt Inre eller Skimret. Bor man i Sverige har man så klart all anledning att drömma, vår upplevelse präglas mycket av Broder Daniel-klaustrofobi i en drömlös tillvaro: ”I’m looking for a feeling, or a higher place” sjunger sångaren i World Tour mitt i skimret från grusiga softfocussyntar som tappat sin färg. Det är just det, ljudet av någon som tappat fästet. Vandrat vilse med töckenhöljda ögon. Han sjunger om en människa han längtar efter, men hon hade lika gärna kunnat heta Heroin: ”Together forever, tonight.” Hon är ett irrbloss han famlar efter och hon är varenda beröring som försvunnit i dimman. Det är ändå vackert, som solnedgångar, som solitära skogsvandringar, som en sång ifrån ett berg vid funäsdalen, som ett rop ner i dalen, Var är du? Var i ******** är du? Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Video: World Tour – Together Forever « Ge Hit Musiken - september 19, 2012

    […] kommit en video till en av årets bästa låtar. Vi skrev om det svenska drömpopbandet World Tours “Together Forever” för längesen och tyckte mycket om den. Det är en naturvideo över Funäsdalen (“A good […]

  2. Karl X Johan: “Get It All” « Ge Hit Musiken - oktober 22, 2012

    […] försök till rnb-pop – fast man har svept in sig i den svenska drömpopens (Postiljonen, World Tour, Skimret) syntdimmor och dis. En mini-EP (med tre låtar) betitlad Do You Remember / Get It […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s