Westkust: ”Touch”

Gehitmusiken —  18 juni, 2012 — Lämna en kommentar

Fuzzgitarrpop — sån där, ni vet, stirra-ner-på-skorna-när-man-sjunger-pop som bl.a The Pains Of Being Pure At Heart gör nu för tiden — från världens bästa stad på västkusten, Göteborg, en perfekt stad att gå på gatan och stirra på sina egna skor och nynna på popmelodier. Men det var knappast här den första gnistan tändes, det var inte här gitarrerna började spraka.

Två bröder ifrån Skotland, Jim och William Reed, var allmänt trötta på r’n’b-influenserna i dagens rockmusik, och bestämde sig för att konfrontera den allmänna strömmen av bluesriff och afrikanska grooves med sin ”vita” skivsamling. The Velvet Underground, krautrocksamlingar och en j-a massa Phil Spector. Det var innan jag föddes, det var 1985, och resultatet blev Psychocandy, The Jesus & Mary Chains bästa skiva. Det har gått många år, My Bloody Valentines Loveless har hänt, Nirvana har hänt, ”Just Like Honey” har spelats i världens bästa film, och jag har levt mitt liv. Men precis som mitt liv fortsätter fortsätter världens ungdomar, och all världens nostalgiker, leverera gullpop i hög standard, i alla skepnader och färger. Förutom ”Touch” kan ni även lyssna på den sommarljuva ”She’ll Come Back For Indian Summer” av Alpaca Sports, också på den underbara göteborgsetiketten Luxury.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s