Bästa Nya Låt: Holograms – Monolith

Gehitmusiken —  20 juni, 2012 — Lämna en kommentar

Jag har ett nära nog mystiskt förhållande till viss ny skandinavisk punk — jag vill inte veta för mycket, jag vill hålla förtrollningen levande. Jag är särskilt förtjust i det som händer i Köpenhamn just nu. De intressantaste banden är Iceage och Lower. Det sker mycket experimentella, obskyra, svårbegripliga grejer där också, men det är det som griper in i min popsjäl som verkligen träffar rätt. Läs min romantiska lilla berättelse om hur mina stackars converse gick sönder när Iceage och Lower spelade på skjul fyra sex här i Göteborg.

Men det händer ju grejer här i Sverige också, så klart. Jag är på härden ibland, men det är sällan jag blir berörd. Jag har hört jävligt mycket punk i mitt liv, och protopunken, Iggy Pop & Stooges, är fortfarande mitt hjärtas eldhav och skrik. Joy Divisions Closer är mitt ideal för allt som kom efter ’77. Den heliga gnistan ur det primala mörkret, änglar vars vingar inte kan bära sitt eget ljus. Holograms är från Stockholm av alla ställen, och sångaren har en röst som ett pistolskott i dunklet av en gränd. Ovanför vrider sig himmelen primitivt och metallen vränger sig ur betongen. Deras självbetitlade LP kommer ut på Captured Tracks den 10 juli. Ni förstår nog vad som kommer vara mitt soundtrack genom de arga nätterna som kommer.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s