De Montevert: ”Jag Vill Ha Mer”

Gehitmusiken —  25 juni, 2012 — Lämna en kommentar

De Montevert (Ellinor Nilsson) släppte 2011 ”Skyll På Mig”, en sansad popsingel med ett lugn som en hiss med fönster ut mot världen. Det var en okomplicerad sång om kärlek, med ett charmtroll till basslinga, en sångerska säker som luft och ett arrangemang med ljud direkt ur leksaksaffären. Videon är lika förträfflig, Göteborg ler yrvaket, cykelfärder, spårvagnsfärder, parisarhjul och hjärtan i inre konflikt.

Hon gjorde en demo för omkring sex månader sen som nu har fått sin slutgiltiga skepnad. ”Jag Vill Ha Mer” (på nätet kallas den för ”Tom Jerry Bomans låt”) är den första singeln på ett kommande debutalbum där det förekommer både texter på engelska och svenska, Vänner & Ovänner/Friends & Enemies. Låten är lika tillbakalutad och ljummen som ”Skyll På Mig”; texten är ännu lättare att begripa (den har en suverän textrad: ”tycka om dig / älska dig ibland”); men man fastnar för den ändå — hur kan något vara så paralyserat och samtidigt passionerat? Det är enkelt att svara på, om man någonsin varit fruktansvärt kär. Skivan släpps den 26/9 på Nomethod Records.

Bojan Buntic

Text:

alltid finnas / alltid hålla med
aldrig svika / aldrig göra fel

jag vill ha mer och mer
jag vill ha mer

hålla om dig /hålla om din hand
tycka om dig /älska dig ibland

jag vill ha mer och mer
jag vill ha mer

du hade min längtan / du hade min röst
du hade min trygghet / du hade min tröst

du hade min fruktan / du hade mitt kall
du hade min rädsla / du hade mitt allt

du hade min oro / du hade min kraft
du hade min ångest / du hade din chans

du hade en önskan / du hade ett mål
du hade en vilja / din vilja består

jag vill ha mer och mer
jag vill ha mer

Visa support, FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK.

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s