Milano Sun: ”Vertigo”

Gehitmusiken —  25 juni, 2012 — 1 kommentar

Göteborgs egna Milano Suntre grabbar betagna av baleariska ljudlandskap, solar, månar och havsbriser från andra trakter av världen. Och att stå vid stränder, uppkomna ur havet, med byxorna på. De har slängt ut en ny låt med en charmigt melodramatisk video. Ögonblick i ”Vertigo”: kille vaknar upp i en säng ute vid en stenhäll på en ö; tar sig själv i ansiktet, full av själslig plåga, som en äkta antik grek; står i rosa skjorta, kallingar och slår sönder glas med basebollträ; tar ut innanmätet på kuddarna; kastar sängen i havet; gråter en skvätt; lutar sig tillbaka i sin misär. Av allt att döma handlar denna yrsel om en kvälls misstag och förlorad kärlek. Vi får en inblick i karaktärens huvud genom tillbakablickar på en festlig miljö, han går fram som en Bittersweet Symphony genom ölglas och kyssar, en stackare med deppig uppsyn, och hamnar i säng med en kvinna trots döden i ögonen, eller kanske just på grund av den. Ön ska ju så klart representera dagen efter. En riktig ajaj-dag. Det är hur som helst en rätt härlig popdänga som är lite lättare att smälta än ett trauma på en ö.

Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Premiär för klubben Kokomo på Jazzhuset « Ge Hit Musiken - augusti 31, 2012

    […] har lyssnat en del på Milano Sun hemma utan att bli särskilt imponerad. Jag har även skrivit en rätt sarkastisk analys av videon till deras i övrigt helt okej singel “Vertigo”. Ni förstår, jag hade inte precis […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s