Faye: ”Water Against The Rocks”

Gehitmusiken —  30 juni, 2012 — 1 kommentar


Den svenska popetiketten Hybris har alltid sökt världsherravälde. När man klickar upp deras nya webbsida kan man läsa dessa charmiga ord: ”Welcome to Hybris – your favorite swedish pop label.” Min favoritetikett? Inte riktigt. Men de behöver inte vara ödmjuka, de är ett hem åt fantastiska artister som Jonathan Johansson, Korallreven, Azure Blue och nya GHMfavoriterna Nord & Syd. Jag tycker om konceptet, att blanda mer svårtillgänglig musiknördsmusik med toplisthits. Vill man ha ett växande skivbolag, där artister som annars inte skulle få så mycket uppmärksamhet får en lika stor chans som de mer radiovänliga, är det en bra idé att lägga i lika mycket Rihanna som Vapnet i mixen. Detta är också vad vi vill göra med Ge Hit Musiken.

Så, här har ni Fanny Hamlin, Fayei en taxi, så klart, sjungandes för full hals om att hjärtat inte slår längre. Jag gör samma sak när jag får mitt eget krossat, hej taxichaufför, kör mig till någonstans, ingenstans, gör det nått om jag sjunger lite? Är det nån där? Var kom de där syntarna ifrån? Ni vet, en sån där grej som händer i livet hela tiden, man börjar sjunga och så riktas det en kamera mot en och så blir allting storartat som en listetta. Sen, när man kommit till festen man egentligen inte skulle till, då kommer Icona Pops ”I Love It” igång och så dansar man I Don’t Care-dansen.

Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Faye: “Breath Out” « Ge Hit Musiken - oktober 16, 2012

    […] I “Breath Out” visar Fanny Hamlin, dvs. Faye, sambandet mellan hennes musik och 2000-talets kvinnliga r’n'b: jag tänker främst på Destiny’s Child och Beyoncé, men även på svenska Robot-Robyn. Det finns en viss charm i denna något artificiella pianoballad (det finaste är outrot, när Faye slutar skrika ut) men refrängen går mig på nerverna — tystnad, “HOW COME I CAN’T BREAAAAAAAATH…” — och jag tycker bättre om den förra singeln “Water Against The Rocks”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s