Symfoniorkestern: ”Prestationsångest Över Tillvaron”

Gehitmusiken —  29 juli, 2012 — 1 kommentar

Ett av göteborgs finaste popband Symfoniorkestern (läs gärna vår konsertrecension från sist vi såg dem) arbetar på ett nytt album som just nu är i slutstadiet av produktion. De släppte idag smakprov på två låtar från skivan. Idag känner jag mig otillräcklig, sjuk och värdelös i allt. Lite sådär suddgummigrå. Jag försöker ändå skriva två tre ord om Emmabodafestivalen men nej, jag hittar ingenting.

”Prestationsångest Över Tillvaron” låter som morgonen man vaknar upp till då och då, ångesten över att leva sitt liv och leva upp till sitt potential. Jag skriver ändå, för det är det jag gör, men allt är ödsligt och orden dansar nån slags fylledans över radernas tältlinor, ramlar ner i en uppblåst pool med chipsrester och krossade drömmar. Det reser sig en blek sol av ljuva ooooohohoooh och ackustiska gitarrer i töckniga ögon; en sångerska sjunger i nära intill twitterkryptiska rader om en upplevelse som är svår att ge tröst åt. Ändå är man tacksam att få höra att man inte är helt själv i det här.

Nu drar Ge Hit Musiken igång igen på allvar och vi vet var vi ska och vi ska hitta dit. Här kan ni se videon till den fina låt jag syftar till. Ni kan även lyssna på det andra smakrpovet, ”Finlandsfärjan” på detas soundcloud.

Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Sippinkollektivet – ”Öppet hav, inga krav” « Ge Hit Musiken - maj 30, 2013

    […] på soundcloudstränderna. Plötsligt hör jag ett jävla oväsen. Är det Göteborgs (Lilla) Symfoniorkestern? Nä. Sippinkollektivet. Det visar sig vara nån slags kreativt kollektiv ifrån Stockholm — […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s