Jackie: ”Snowdiver Down”

Gehitmusiken —  17 augusti, 2012 — Lämna en kommentar

Just nu hasar jag mig cigglöst fram genom en tillvaro av bittert hostande, bitter hostmedecin, sömnlöshet och enorm ennui, herregud, jag vill ut ikväll och gå på Kolonis kräftskiva eller se Kristian Anttila på Brewhouse, eller varför inte, Anton Kristiansson på Lagerhuset vid Järntorget. Ja, jag dansar i fantasin nu, på nätterna, för att lura mig själv in i sömnen.

När man är så här krasslig då tröstar slöfocksolljuset som faller in (det liksom gör ett ”öööh, jag orkar inte” när det ramlar genom rutan) över ett paket Marlboro (du får ICKE röra) och minst lika krasslig musik. Ja, till exempel vad som helst från Deerhunters Microcastle — dåsig musik för dåsiga öron, samtidigt strävt och angenämnt, så som man kan känna sig när man är sjuk, låtar för lyssnare som har svårt att skilja på det de hör i verkligheten och det som kommer från det inre.

Det samma gäller Jackies musik, ett band från Stockholm jag aldrig förr hört, som har ett album med den fantastiska titeln Greatest Love Songs ute. På ”Snowdiver Down” — min favorit från skivan — hör vi durmelodiska gitarrslingor omkringsläntrande i mjuk snö, och sång som är svår att identifiera genom drömdiset. Jag har en svaghet för musik som låter som det ”gått ett eller annat varv i kasettspelaren” och jag förväntar mig mer intressanta grejer från Jackie, och jag hoppas de kör på lofi-spåret och inte blir ett helt konventionellt rockband. Förresten, GARY WAR IS THE FUTURE.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s