Alpaca Sports: ”I Was Running”

Gehitmusiken —  18 augusti, 2012 — 1 kommentar

Band: Alpaca Sports
Låt: ”I Was Running”
Etikett: Luxury

Alpaca Sports har släppt fyra låtar än så länge, varje högkvalitativ gullpop. Vi kan vara säkra på att Andreas Jonsson kommer fortsätta leverera duffelklädda miniatyrer med händerna fulla av gelehjärtan och smulor från färgkritor. Det går lita på att nästa låt också kommer vara fin som en tecknad sommardröm. Ray Kimura-omslaget målar upp en värld av barndomskärlek och tonårsromantik som växt sig ända in i märgen av tjugofemårsåldern, man kan väl säga att det speglar en rätt stor sida av mig själv, förbiskejtande nästa romans, ramlande med blommor i håret över leenden och glimmande ögon.

När jag lyssnar på ”I Was Running” (eller vilken Alpaca Sports-singel som helst) påminns jag om att hösten inte är allt, att mörka klubbar och konsertvrål inte är allt, att ilska och hat går över, att kärlek växer, och att fantastiska äventyr väntar runt hörnet. Detta trots att texterna är sådär bitterljuva som sann pop ska vara. Det ligger nog i arrangemanget, som fullkomligt strålar i all enkelhet, lite fina durmelodier på gitarr, ett solskensackompanjemang, några briser simpel stämsång, lite stråkar, lite doowop, och en refräng som ser till att man minns den.

Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Video: Alpaca Sports – I Was Running « Ge Hit Musiken - augusti 30, 2012

    […] senaste Alpaca Sports-singeln “I Was Running” har fått sig en video, regisserad av Carl Jirestedt. Som ni kanske förstår innehåller den en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s