Jens Lekman: ”I Know What Love Isn’t”

Gehitmusiken —  21 augusti, 2012 — Lämna en kommentar

Titelspåret från Jens Lekmans kommande album, I Know What Love Isn’t är en lättsam affär — ackustisk gitarr, stråkar, flöjt (den får sig ett eget parti), piano och en fjompig elbas. Den bärs upp av sin intelligenta, vitsiga text, och den varma humorn som har kommit att karakterisera Göteborgs fyndigaste crooner. Det är ett väldigt enkelt, minimalt arrangemang som ändå når någon slags graciös mäktighet, en liten leksakssymfoni.

Enligt verserna verkar det handla om att gifta sig med en vän för att få medborgarskap i ett land, men den medryckande och briljant formulerade refrängen ”I don’t know what love is, but I know what love isn’t” visar, trots avsaknaden av bitterhet och cynism, ett sårat hjärta. Jens Lekman har berättat i interjuer att han förlorat i kärlek, fått sitt hjärta krossat, och har admirabelt yttrat sig i ämnet: ”You don’t get over a broken heart/ You just learn to carry it gracefully”. Låten handlar om vänskapens lisande kraft, och trösten som finns i ett gott skratt.

Albumet, som Jens Lekman kallar för sitt officiella ”debutalbum”, kommer ut på Service den 3e september. Om ni gillar denna låt, lyssna gärna på ”Erica America” också.

Bojan Buntic

http://youtu.be/jQErekXV9Qc

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s