Bästa Nya Låt: Magnus Ekelund & Stålet – Ymer II

Gehitmusiken —  27 augusti, 2012 — Lämna en kommentar

I väntan på min mastodontrecension av Jens Lekmans kommande album I Know What Love Isn’t får ni här njuta av en av årets godbitar inom den svenska indiemusiken.

”Ymer II” är ett av mina favoritspår från en av årets bästa plattor, Magnus Ekelund & Stålets kritikerrosade Det Definitiva Drevet (läs min översvallande recension). Eftersom låten nu släppts som singel och fått sig en märklig video tycker jag det är aktuellt att uppmärksamma den igen. Titta på videon så kan ni nog hålla med om att vi här har att göra med en ny personlighet inom svensk popmusik, både vad gäller text och produktion.

Verserna sjungs försiktigt, med en ömsint blyghet ”jag ska komma tillbaka, nån annan gång, när jag hittat nån att dela allting med” för att utmynna i en enorm, uppslukande refräng om ensamhet. Sedan kommer dessa legendariska ord, som de flesta av oss någon gång har kunnat instämma med: ”Tänk att jag föddes till ett liv, och sen händer ingenting!”.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s