Postiljonen – We Raise Our Hearts

Gehitmusiken —  7 september, 2012 — Lämna en kommentar

För fem månader sedan fick jag höra Postiljonens ”Rivers”. En enkel låt som visade ett ungt stockholmsbaserat band med en redan färdigutvecklad estetik. Vi bloggare har kallat det för drömpop på grund av dess reverbdis, dess blekta syntklangfärger, dess viskiga sång; musiken upplevs som att den kommer fram ur ett töcken från en annan värld, en plats där sorgerna och lyckan får sin vackraste skepnad kanske.

Varför är det så? En anledning är så klart för att det riktar sig mot förflutna tider, mot ett 80-tal som vid det här laget blivit en dröm, alltså finns det rent konkret en känsla inblandad, nämligen omöjligheten av att resa tillbaka i tiden: det är sorgsamt att visa upp det som varit och dött, fotografier kan vara ledsamma att kolla på bara genom deras ton. Detta är också det som lockar, det är vad som gör tillbakatittande musik särskilt effektfullt, om det är gjort på rätt sätt. Det gör M83 och det tycker jag Postiljonen också gör. ”We Raise Our Hearts” är ännu ett bevis på det.

Bojan Buntic

Och så en fin video till låten:

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s