Storbritannien: ”Vi”

Gehitmusiken —  10 september, 2012 — Lämna en kommentar

Storbritannien, ett nytt band ifrån Göteborg, släppte mitt i sommarjäkten EPn Taiga som vi inte hann ge någon uppmärksamhet då. Jag var på diverse festivaler och inuti mig rådde kaos och en slags nyfunnen livströtthet. Jag glömde bort att jag hade lovat att skriva några rader om deras musik. Jag lyssnade på låtarna men glömde bort dem, de lämnade inget varaktigt intryck. Något stämde inte med sången.

Men nu lyssnar jag på deras nya singel ”Vi” och känner att allting har hamnat på plats, mitt likgiltiga tvivel är borta, detta är något jag vill följa. Jag har lovat mig själv att hålla mig borta ifrån kärlekstemat sedan jag skrev recensionen av The xx Coexist. Det går inte riktigt, lyriken om Det Stora Ämnet har för alltid fastnat i mig, och jag fortsätter beröras av sånger om förlorad kärlek, saknad, längtan och så vidare. Jag upptäcker att denna simpla ballad träffar någon punkt och inser att man inte släpper allt och går vidare så särskilt lätt ändå. Det är bra att det finns musik som påminner en att det är en bra sak att minnas. Att man inte ska måla allt svart med sin svartsyn, att man faktiskt har känslor. Det blir nog inte en cyniker av mig i alla fall.

Så, vi skålar för kärleken! Det som aldrig lämnar en! Lojalt står mina ord i väntan på att kombineras på nytt till ännu en dikt om det viktigaste vi har i livet. Låt oss andas i det som blev kvar. Skål för ett Vi!

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s