Hanetration: Jurassic

Gehitmusiken —  29 september, 2012 — Lämna en kommentar

Jag tänder sista ciggen från nattens festligheter. Igår var vi DJs och jag dansade de sju slöjornas dans. Nu är himmelen grå. Ett barn tappar två röda ballonger, de flyger förbi mitt fönster och sprängs mot en törnbuske. Tårar och skrik, modern försöker trösta med två gula, mulna ballonger, men förgäves. Barnvagnen försvinner bort bakom hörnet skrikande, ett bilalarm sätter igång. Samtidigt lyssnar jag på ”Jurassic” från Hanetrations senaste Torn Heat Ep. Det är svårt att hitta ett bättre ögonblick.

Musiken påminner om Aphex Twins, The Black Dogs, eller Autechres mörkaste texturologitechno, ”Jurassic” har texturen av (sönder)sliten värme. Det är en utmärkt metafor för tillståndet efter nattens whiskydränkta, svettiga klubbande. Solen trycker igenom tunga moln, jag ser en död fluga i det matta solskenet. Nu ska jag gå köpa hatt och låtsas vara Strindberg igen.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s