Bästa Nya Låt: Erik De Vahl – ”He Won’t Fail Me”

Gehitmusiken —  1 oktober, 2012 — Lämna en kommentar

När jag läste Erik De Vahls blogginlägg om omständigheterna kring hans förra skiva, spring 2012blev jag berörd. Det börjar med en kris, en panikresa till sjukhuset, en för tidig födsel; senare några vältänkta tankar kring skivbranschens kylighet. När jag kommit till denna passagen blir jag lite tårögd, jag lyssnar samtidigt på ”He Won’t Fail Me”.

Min dotter skulle kanske bli ledsen om hon senare fick veta att skivan inte kommit ut p.g.a. henne. Omständigheterna faller ju alltid över oss. Tänkte att den här skivan kunde få falla till marken så att jag kunde ägna resten av livet åt att vara en bra pappa istället. Börja träna och läsa. Sluta älta. 

Jag ville översätta allt och skicka till min irländska vän, en klassisk kompositör, som haft en del framgång med bbc men försvunnit i glömskan, och skapat ett vackert pianoalbum som få har hört. För hans del blev det också en limiterad utgåva, något som mest vänner köpte. I ännu en naken formulering säger Vahl att han egentligen inte är musiker. Men han har det jag mest av allt söker i konstnärer, författare och musiker, mänsklighet och värme, och framför allt, ärlighet. Hans fantastiska blandband var som en glimt in i hans värld. Det var en riktig människa som valt ut låtar ur hans eget liv och satt dem i ordning, en låtföljd berättade en historia. Det är lite detsamma som jag försöker göra med den här bloggen.

Jag lyssnar på ”He Won’t Fail Me”, denna himmelsblå gospel som frambesvärjar hopp med mänsklighetens viktigaste ritual, musiken och dansen, och plötsligt framtiden blir framtiden en ljus äng. Denna plats trodde jag var begravd i det förflutna, oåtkomlig, dömd av vuxenlivets gråa dimmor.

Jag önskar Erik De Vahl all lycka och hoppas han blir världens bästa far. Vem vet, kanske jag också kommer bli det någon dag, som min far? Det är nog det största på jorden. Nu räknar jag dagar tills Zeon Light Kassett släpper kassetten.

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s