Georgian Waters: ”Narkotikum”

Gehitmusiken —  12 oktober, 2012 — Lämna en kommentar

Georgian Waters är ett indierockband från Stockholm och är ett av de många band i Sverige som ansluter sig till den så kallade drömpopgenren. I detta fallet är drömmen den ljuvliga melodin: det känns som att dåsa av till en disneyfilm, eller en amerikansk tonårsserie i ett melodramatiskt ögonblick. Det är en blandning av 90talets popestetik — den sidan som vände sig bort från grunge — och indiesoundet vi kommit att förknippa med musikurvalet till serier som OC, Greys Anatomy och till och med How I Met Your Mother. Ja, som de säger, ”Vår generation har typ inga ‘guilty pleasures’. Vi lyssnar på mycket olika musik i bandet, allt från hiphop till dansmusik. Stone Roses, The Beatles, Slowdive och Ride är några få band. Vi har tagit grejer rakt av från Jennifer Lopez men vi tänker inte säga vad.

Det är vacker, men ljum, popmusik. Namnet kommer ifrån en myt om att man lever längre av att dricka ur Georgiens rena källor. Och ja, musiken känns ren, men inte evig. Det är som en mysig dröm man vaknat upp ifrån, man ler en stund och går i dess efterskimmer, men glömmer bort den under dagen. Ja, ”Narkotikum” må inte vara evig, men sådana här små poplyckor fungerar nog som det Georgiska vattnet: om vi får oss en daglig dos kanske, vem vet, lever vi längre.

(Via: Kulturbloggen.com)

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s