Goat: ”Goathead”

Gehitmusiken —  12 oktober, 2012 — Lämna en kommentar

Var var jag i augusti? Just det, allmänt borta. Levde på smulorna från sommarbesparingarna, väntade på nya pengar. På något sätt hade jag alltid ett paket cigg. På något sätt var jag full för det mesta. Ja, jag var allmänt någon annanstans.

Jag missade så klart Goats ”World Music”. Detta Göteborgsbaserade band, som just nu är så hajpat att till och med Anton Kristiansson är lyrisk över dem på facebook. Utan någon som helst ironi. Damn. Det är bra, annars hade jag nog gått vidare utan någon vetskap om denna riffraffpastische på sextiotalets psykadeliska rock, och säkerligen klarat mig jävligt bra. Tack och lov att jag hörde dem då?

Ja, varför inte. Jag har inget emot att halvdigga det Fredrik Strage ger 4/5. Jag liksom halvdiggar hans musiksmak ändå. Tribalt trummande, wahwahgitarrer, oändliga blooz(och ibland blues)solon, shamanism, hysteriska kvinnoröster, allt är väldigt riffadeliskt och kul och skenmystiskt och självklart tror vi på att detta tveklöst talangfulla band har rötter i Korpolombolo, självklart, eller att de har något att göra med en ”mystisk urtida voodotradition i norra Sverige”. Det går lätt att köpa.

Fast vänta lite. Vem bryr sig? Jag har aldrig förr varit med om en mer avmystifierande pr-kampanj och nu kan det kvitta ifall allt det här är sant eller inte. Det är som när någon helt normal tjej säger till mig att hon egentligen är mystisk och svår. Nämen vad trevligt, jag också, vill du bjuda mig på en öl?

Men här kan ni i alla fall få höra vad alla snackar om just nu. Själv föredrar jag det här Goat-bandet, det här Goat-albumet, det här get-albumet, och detta Afrika.

Bojan Buntic


Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s