Bike Warrior: ”Flying Birds Under The Rain”

Gehitmusiken —  23 oktober, 2012 — 2 kommentarer

Blckshp Records är en ny etikett för elektronisk dansmusik baserad i Buenos Aires. Grundaren Gabriel Conti — den stiliga mannen i bilden ovan — har även startat Argentinas största EDM-festival ”In Party We Trust” (jag vill dit). En cool snubbe helt enkelt. Inte bara hans stil, utan även hans producentmoniker, påminner om filmen The Warriors. När han skapar fet trap/future-influerad techno heter han nämligen Bike Warrior. Alltså bra känsla för popkultur också. Och som om detta i inte är tillräckligt för att göra min hjärnfitta våt så har etiketten ett eget manifesto. Namnet på manifestet är NOISE AND SILENCE och det är taget direkt ur den neomystiska filmen Waking Life:

‘Our critique began as all critiques begin: with doubt. Doubt became our narrative. Ours was a quest for a new story, our own. And we grasped toward this new history driven by the suspicion that ordinary language couldn’t tell it. […] Driven forward by the fact that no matter how empty the world seemed, no matter how degraded and used up the world appeared to us, we knew that anything was still possible. And, given the right circumstances, a new world was just as likely as an old one.”

Ja, allt detta är väldigt pretentiöst — men samtidigt tilltalande, och framför allt popmodernt. Jag hade svårt att välja ut bara en låt ur deras 1st anniversity-singlar. Men Bike Warriors egen ”Flying Birds Under The Rain”, fastän den inte är bäst i samlingen, berörde mig mest. Kanske en låt till en ny Blade Runner-film nu när Vangelis gått ur mode?

Bojan Buntic

 

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. The Crystal Ship: ”Isolation” « Ge Hit Musiken - november 14, 2012

    […] vänner ifrån Argentina / Buenos Aires, Blkship Records (styrt av Gabriel Conti, producent / DJ (Bike Warrior) och festivalarrangör (In Party We Trust)) har precis släppt The Crystal Ships nya singel […]

  2. Some reviews form our 1st Singles Collection. | Blckshp Records - mars 2, 2013

    […] https://gehitmusiken.com/2012/10/23/bike-warrior-flying-birds-under-the-rain/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s