Premiär: Theo Berndt – ”Blueberry Clouds (Skimret Remix)”

Gehitmusiken —  23 oktober, 2012 — Lämna en kommentar

Sångaren Emil Lundin och resten av barndomsvännerna i Theo Berndt sökte på soundcloud efter potentiella producenter för remixar av låtar från deras debutplatta F.E.A.R.S. De hittade Skimrets remix av Bon Ivers ”Beth/Rest” och blev förtjusta. Skimret, vet ni säkert, är min lillebror, Aleksandar Buntic, och han tackade självklart ja — det blev ett givande samarbete mellan två av Göteborgs just nu intressantaste akter, båda med samma lekfulla attityd till popmusiken, och resulterade i denna bedårande remix av det enligt mig bästa spåret på debuten, den sockersöta ”Blueberry Clouds” (lyssna även på en liveversion av låten som Emil framförde med en kassettbandsspelare som instrument).

Skimret gör den tredje i en trilogi av remixar av nämnda låt (jag tyckte om denna av EDM/Disco-remix av den franska producenten Zach Mayer). Skimret har ett lite annat tillvägagångssätt. Han har droppat dansgolvsfantasierna. Istället fokuserar på den vemodiga aspekten i låten. Han har styckat upp sången i några stammande, längtansfulla utrop, likt hur han gjorde i sin remix av Bon Ivers ”Michicant”, och låtit dem sjunga i någon elektroniskt modern version av stämsång. Jag tycker han skalar av den fina låten till dess essens, vilket är det återupprepade: ”When we were searching!” — och i slutet låter han ett regn av små sönderklippta fraser falla över ljudlandskapet i ett stort improviserat klimax. Ja, improviserat, för Skimret gjorde denna remix på enda tagning i hemmastudion.  Ladda ned, lyssna och skimra du också!

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s