Sambassadeur: Memories

Gehitmusiken —  26 oktober, 2012 — Lämna en kommentar

Sambassadeur sysslade med Go-Beetwens/Belle & Sebastian-gulligheter långt innan det blev coolt igen för femte gången. Fast med en fläkt ifrån Frankrike. Och historien är: bandet träffades i Skövde (helvetet på jorden), klurade ihop några låtar, valde en snygg popreferens som namn (Serge Gainsbourges ”Les Sambassadeurs”) och valde att fly till Göteborg (med all rätt) — och där skapade de några till skivor av Göteborgspop för oss att skylta med utrikes. Och för tre dagar sedan var det premiär på en ny låt, ”Memories”, på en av världens mest inflytelserika musikbloggar, Stereogum. Man får tacka för alla bra indieband som sätter Sverige på kartan, även om de inte gör något radikalt nytt i förhållande till andra indiefenomen från 2010-2011 världen över.

Låten är en glädjande historia, stackatostråkar, livliga basgångar, ett fullkomligt blommande arrangemang, och en fin inte så minnesvärd text om minnen. Det bästa med låten är hur den låter som något ur den första vågen av internationellt erkänd fransk pop, den eleganta snuskgubben, den charmanta Franscoise Hardy, och hur den lyckas göra denna redan färgglada popvärld ännu mer vibrant av färger.

Bojan Buntic


Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s