Uffe & Leoparden: ”Rätt och fel”

Gehitmusiken —  29 oktober, 2012 — Lämna en kommentar

Skånsk rapp inspirerad av Thomas Öberg i Bob Hund snarare än Timbuktu med virvlande glitchbeats i Prefuse 73-traditionen, den nya 8bit-riktningen i future garage, och UK-bass? Ja, fan, varför inte. Ulf Alsterlund och Daniel Leopold, det vill säga Uffe & Leoparden, har stora ambititioner. De släppte i mars sitt debutalbum Genom Filter och Mix (en svinsnyggt producerad platta, lyssna bara på det fina instrumentella titelspåret) och har stora ambitioner för den svenska hiphopen: ”Vi vill vara med och bidra till att förändra synen på vad svensk elektronisk hip hop och dansmusik kan vara.” De sätter sig dock in i en redan växande riktning inom svensk hiphop, den som kombinerar den elektroniska dansmusiken (som beats) och en ny form av svensk rapp, och som exempel kan nämnas andra duos som Far & SonFritjof & Pikanen och Göteborgarna (med det olyckligt valda namnet) Freekok

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s