John Dahlbäck: ”Get Wild”

Gehitmusiken —  2 november, 2012 — Lämna en kommentar

John Dahlbäck, en av de stora svenska namnen inom backslick-EDM, skivbolagsägare, dj och minimal techno (under aliaset Hug) / house-producent, kommer säkert inte få en Best New Track på Pitchfork.com, vilket Avicii fick för sin ”Silhouettes” (en rätt så bra låt, med sång från Salem Al Fakir, men knappast något BNM herr Ryan Schreiber), men hade p4k bara gått på fethet som kriterium så hade Dahlbäcks senaste, ”Wild”, nog dykt upp mellan *insert random radioheadinfluerat band/skäggrockindie* och *Katy Perry/Lady Gaga-kopia för mainstream appeal*.

Detta är dock den där maxade musiken som ska få marken att gunga på festivaler som Tomorrowland Festival. Det är fullständig yta. Grälla färger och tydliga konturer. Det är två-dimensionellt som Happy Hardcore. Men det är också dess charm. Detta är vad gabbakidzen hade lyssnat på idag om detta var deras tid. Och det märks att den progressiva eurohouses här fått sig lite råhet från den senaste trenden inom de maximala genren av elektronisk dansmusik (brostep, moombathon, dagens rockmusik för dönickar) — John Dahlbäck har nog nämligen lyssnat på TRAP/jukestep, liksom många andra EDMproducenter, för att krydda den gamla formulan med (nya) spännande ljud.

Resultat är i vilket fall som helst jävligt skönt. Det är den nya generationens musik, hata eller älska den. ”Get Wild” är en EDM-version av Fractuce feat Dawn Day Night Resident Advisor-hit ”Get Busy”. Jag gillar framförallt hönshickan och den idiotiska samplen som uppmanar mig att gå loss. Vilket vi ska göra när vi släpper den på dansgolvet på Klubb Z. Välkomna!

Hela låten finns att köpa på beatport, men ni kan höra ett smakprov på 2 minuter nedan.

Bojan Buntic


Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s