Cashmere Cat: ”Kiss Kiss”

Gehitmusiken —  4 november, 2012 — Lämna en kommentar

Den norske producenten Magnus August Høiberg — Cashmere Cat — är på uppsving. Hans låt ”Mirror Maru” var med i Rusties Essential Mix som en bootleg redan i april. Maximalisten ville alltså ha med den i sin egen mission statement. Hon släppte sin debutep Mirror Maru på den belgiska indie-etiketten Pelican Fly den 20 oktober.

Låten jag rekommenderar här ”Kiss Kiss” är det tredje spåret på den fantastiska epn, och den utgör ett tydligt exempel på en sida av den nya hiphopen (Hudson Mohawkes Butter kan nämnas som ett tidigt exempel): maximala effekter, ytlighet (lyssna bara på den studsiga syntrösten som utgör huvudmelodin i låten), grälla neonfärger (de där miami-syntarna asså!), ornament, ett billigt men rikt ljud, ett översvällande av kraftfulla känslor. För er som djat med den här musiken vet hur jävla kul det är och hur mycket möjligheter det ger, till skillnad från mer subtila låtar inom house och techno och whatever.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s