Pool Cosby: ”Purple”

Gehitmusiken —  6 november, 2012 — Lämna en kommentar

 

Pool Cosby är en ny musiker baserad i Brooklyn, New York, som med sitt eponymiska debutalbum Pool Cosby släppt 13 instrumentella låtar, vars enda sånger/röster består av bitar från filmer, TV och diverse dialoger. Jag hade tänkt rekommendera en av albumets favoritlåtar; en som faktiskt skiljer sig från de andra ganska upplyftande låtarna.

”Purple” är det sista och mest kärva spåret på albumet, som inte lämnar mycket rum åt den annars mer hiphop/electronica-aktiga vibben som pulserar i albumet. Även om det finns en del suveräna låtar på albumet i sig, kan jag inte motstå att tycka om ”Purple” för dess Esbjörn Svensson-influerade sound av modern jazz.

Med ”Purple” har Pool Cosby gjort en låt som utformad för sena bilfärder i baksätet på vägen hem. Dock avstår jag från att måla upp för många bilder för er just nu, eftersom jazz är en genre som faktiskt kan göra det så mycket bättre själv. Med en rekommendation att lyssna på Pool Cosbys ”Purple”, kan jag även rekommendera en lyssning på hela albumet. Det är en mysig tripp in i en slags instrumentell storstadsmiljö, bland boom bap-rytmer, vackra pianotruddelutter och valsande stråkar.

 Vito Gogola

Visa SUPPORT, följ Ge Hit Musiken på

facebook
twitter
hypem

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s