YUS: ”Nowadays”

Gehitmusiken —  6 november, 2012 — Lämna en kommentar

Jag vet inte vem YUS är — förutom att han heter Youceff Kabal och att han gör ”post-internet” garderobspop. Men jag tycker att detta får utgöra ett exempel på vilken tid vi lever i. Herr Kabal skickade mig denna låten och liksom frågade, ey vad tycker du? Det är härliga tider vi lever i. Jag gillade det, särskilt det fina reverbdränkta klimaxet, den där ljusströmmen av längtan svävande genom moln, drömt men ändå, på nått sätt, verkligt, och jag gillade det där sköna, dämpade hiphop-trumpkompet. Lite Kwes. över det hela.

Chill. Musiken är sådär lummig, vimmelkantig som ett minne du bara plockar fram vid särskilda tillfällen, ett minne du kysser och lägger tillbaka på hyllan, var fan tog du vägen, baby, och varför, du lämnar fotografiet åt sitt öde och går, kanske tårögd, kanske långt förbi tårar. Men för en liten stund känns livet overkligt, och du känner vad tiden betyder. ”Nu för tiden” sjunger Yus, ”Vill jag bara ha dig”. Men du känner också det som varit som om det vore en dröm. Så är det ibland när jag vaknar upp och inser att jag saknar den där gamla drömmen. Så rycker livet vidare, och man rycker med, växer och växer och växer tills huvet snuddar mot galaxerna.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s