Vondelpark: ”Dracula”

Gehitmusiken —  11 november, 2012 — Lämna en kommentar

Jag lärde känna Vondelpark”Dracula” genom den femtonårige, brittiske producenten Happas brutala techno-remix, som fanns att höra i hans månadsmix för mixmag. Jag hade aldrig anat att originalet skulle låta såhär. Istället för aggressiviteten i remixen får vi en tyngdlös melankoli, gitarrslingor, syntar och sorg fladdrande i vinden. En hiphopbeat som försöker hålla ihop allt, och Lewis Rainsburys barytonröst som försvinner in och ut ur mixen likt ett spöke. Ännu en fin låt i den nya RnB-riktningen där The Weeknd, Holy Other och How To Dress Well regerar. Deras debutLP Seabed släpps på R&S (!) i februari 2013.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s