Archipelago: ”First Kiss”

Gehitmusiken —  12 november, 2012 — Lämna en kommentar

Vi upptäckte Göteborgs Archipelago tidigt i Ge Hit Musikens existens, och det var den första gången jag blev riktigt glad över att vara bloggare.

Det var rätt torrt med bra indiemusik från Sverige under vintern 2012. Varför blogga om svensk musik, tänkte jag, när det inte händer nått alls? När jag hörde ”First Kiss” kände jag att det var värt att fortsätta. PSL hoppade på hajpen, och Luxury signerade dem. Och självklart är jag glad att denna fina kärlekslåt i den klassiska skolan hörs av så många som möjligt. Pojkbandsgullighet, Beatles, 80-talsgitarrsolon, drömsk reverb, en känsla av att vara vid havet vid solnedgången, kanske på Knarrholmen under festivalen, man har sökt sig bort till en liten stenhäll, bara du och hon. Men…

Jag tycker låten fortfarande är lika bra som första gången jag hörde den — men jag känner fortfarande att den är för kort. Man vill ju inte att det tar slut. Solen går ner för fort, det blir kallt, hon vänder sig bort, det blev ingen första kyss!

 

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s