Sally Shapiro: ”What Can I Do”

Gehitmusiken —  13 november, 2012 — Lämna en kommentar

Introvert, blyg discodrotting låter nästan som en paradox, lite som att säga att det skulle finnas en Belle & Sebastian-tolkning av Giorgio Moroder och Donna Summers hypersensuella italodiscoklassiker ”I Feel Love”. Och ändå är det precis det som lundenskan Sally Shapiro (artistnamn, ej riktigt namn) och hennes producent Johan Agebjörn gör. Vänder in och ut på den vilda frenesin och gör disco av dagbokspoesi, hemlig nostalgi och längtan. Om man vet någonting om diskotek och klubbar så förstår man dock att detta inte är gjort för att dansas till vilt, det är snarare öppenhjärtad indiepop med dansmusiken som en stilistisk, atmosfärisk bakgrund till Sally Shapiros änglalika röst. Texterna och stämningen är minst lika viktiga som rytmen och dunket.

Det har gått en lång tid sen 2007s Pitchfork Best New Music Disco Romance. Utifrån denna singeln, ”What Can I Do”, som kommer ut den 20 november 2012 på Paper Bag Records, verkar det som att den anonyma (fastän hon nu blivit fotograferad och intervjuad) sångerskan håller sig till samma stil som förut. Albumet Somewhere Else kommer ut i januari 2013.

Bojan Buntic


Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s