Bästa Nya Låt: Simian Ghost – ”Autumn Slowmo (For The Dejected Idealist)”

Gehitmusiken —  16 november, 2012 — Lämna en kommentar

Anledningen till att ni förr ej hört Simian Ghost på Ge Hit Musiken, trots alla hyllningar för 2012s Youth, är för att jag tycker att allt de gjort hittills är lamt — ja, tills nu. Redan ifrån de första soundcloudlåtarna jag hörde 2011 och Lovelorn EPn (också släppt via den svenska etiketten Nomethod Records) kunde jag dock höra ett band som, om de hittade sitt eget spår och om de använde sina talanger rätt, skulle kunna klättra upp på regnet och sticka huvudet genom molnen på pophimlen. Det är vad de gjort på ”Autumn Slowmo (For The Dejected Idealist)” — den där stereotypiska, gulliga, indiepojkrösten hittar äntligen ett sätt att klättra på gitarrernas reverbdunster, medan åskan mullrar i bakgrunden och basen målar mönster i snön, ett sätt att nå igenom de bleka skyarna och försvinna in i solljuset. Det är vad som händer i slutet. Sebastian Arnströms röst löses upp i en kort svävande andhämtning av stämsångssolsstrålar och allt leder fram till ett fint men relativt konventionellt postrockscrescendo. Glöm ej att se på videon till låten.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s