Bästa Nya Låt: Lower – ”Someone’s Got It In For Me”

Gehitmusiken —  17 november, 2012 — Lämna en kommentar

Tre viktiga punkband från Skandinavien: Holograms, Iceage, och Lower. Det görs hur mycket extremmusik som helst i världen, särskilt i Sverige, men bara dessa tre band påminner mig om varför jag en gång kallade mig själv för punkare, varför böcker som My Band Could Be Your Life och Please Kill Me ligger mig lika  varmt om hjärtat som Generation Ecstasy, Last Night a DJ Saved My Life och How The Beatles Destroyed Rock and Roll.

Punk är ingen underjordsgrej. Även om det kommer ifrån gyttjan. Det måste kunna bubbla upp och välta bilar, världar och hjärtan. 

Köpenhamns Lower har redan årets bästa no wave/postpunk hardcore-EP bakom sig, den rasande Walk On HeadsNu följer de upp den med den svärtade singeln ”Someones Got It In For Me”. Paranoiapunk med hjärnbedövande dissonant melodik, sylvass feedbacknoise, metalliskt skräniga gitarriff, dammiga drumfills, Adrian Toubros förryckta vokaler, och en svinsnygg synkopationskontrapunkt i ett enormt, nära nog Black Metal-känslosamt elgitarrstremolo-klimax i slutet. Singeln stöds och introduceras av den minst lika fantastiska ”But there has to be more”, nån New Wave Of Brithish Metal-hardcore.

But There Has To Be More / Someone’s Got It In For Me har släppts via Escho här i Europa.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s