Bästa Nya Låt: Sans – ”Regn”

Gehitmusiken —  18 november, 2012 — Lämna en kommentar

vill du hjälpa hjälp dig själv / allt du säger har du stulit från Jocke Berg” — ja, vi har att göra med lyriskt begåvad, Kent-influerad, lo-fi shoegaze(drömpop)postrock på svenska. Med andra ord: svinbra, känslosam popmusik i världsklass. När jag hörde ”Regn” började jag nästan böla. Jag vill citera allt på en gång. Jag vill återge de stämningsfulla, hjärndomnande, hjärtlisande interludierna i lika vackra ord.

Man kan se på låttitlarna att vi har att göra med en personlighet, ”Det krävdes mer än en värld för att släcka mitt hungriga hjärta”, låten som har mest likhet med Jocke Bergs lyriska och musikaliska vision i yngre dar.  Jag hade svårt för att välja ut bara en låt att rekommendera här, därför blir mitt inlägg en recension i miniatyr. Det finns mycket variationsrikedom på Inte ens natten, som är Sans debutalbum. Det finns till och med ett spår av mörk, smutsig Andy Stott-techno (!!!). Och produktionen påminner mig om gamla BM-kassettband (och sista spåret ”Hemvägen” är fan nästan skogs-Black Metal med bakgrundskör och hela grejen. En väldigt stark, passionerad debut. Det var längesen jag bara kunde luta mig tillbaka och lyssna på ett album i dess helhet av ett svenskt band, och njuta rätt igenom utan att bli distraherad av annat. Detta var varför jag började blogga om musik, och jag har, tråkigt nog, haft få sådana här upplevelser under Ge Hit Musikens korta existens.

Visa support, FÖLJ oss på

Facebook
Hypem
Twitter

Än så länge vet jag ytterst lite om bandet, förutom att de är från Örebro och anammar en DIY-attityd. Jag har valt att rekommendera låten som berörde mig mest, ”Regn”. Låten som starkast visar deras popsensibilitet också. Det är som att man filtrerar britpopens Pink Floyd/Oasis genom den svenska indiemusiken. Fruktansvärt bra resultat.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s