Video: Maria Eriksson – ”Stjäl Det Du Behöver”

Gehitmusiken —  20 november, 2012 — 1 kommentar

Maria Eriksson (The Concretes) gör solodebut och släpper en singel ”Stjäl Det Du Behöver” med en superkonstnärlig video. Filmnördar märker nog direkt att musikvideon öppnar med något alldeles bekant, medan musiknördar lär känna igen Adagietton från Mahlers femte symfoni: regissören Carl Dieker har nämligen gjort en helt egen version av den moderna klassikern Döden i Venedig ,(kanske den mest pretentiösa film / roman som skapats men världsklass) med som utspelar sig i Stockholm istället för italien, med Maria Eriksson själv som Gustav von Aschenbach och Elena Smon Wolay som Tadzio.

För övrigt en alldeles förträfflig debut. Albumet släpps i februari av Teg Publishing och har producerats av Maria själv tillsammans med Jonas Teglund (Jakob Hellman & Nerverna, Mattias Alkberg & Nerverna, The Bells, Park Hotell). Det ser vi fram emot!

Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Maria Eriksson – ”Stjäl det du behöver (O Scheller Remix)” « Ge Hit Musiken - december 14, 2012

    […] vare Londonproducenten O Schellers fantastiska remix på hennes Döden i Venedig-inspirerade låt ”Stjäl det du behöver”.  Hade inte året varit över så skulle denna lätt också ha hamnat på vår årslista bredvid […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s