Deech: ”Urnite (Slugabed remix)”

Gehitmusiken —  22 november, 2012 — Lämna en kommentar

Bitsteppionjären Slugabed rockade dubstepvärlden (eller inte) med den nydanande wobble-EPn Ultra Heat Treated, musik helt uppbyggt av digitala 8-bitssyntar och ljud ur tv-spelsmusiken. Många spekulerade kring ifall detta skulle bli den nya stora grejen. Det blev det inte, och Slugabeds debutalbum Time Team lämnade fullblodiga 8-bits-estetiken bakom sig. Istället fortsatte 8-bitsljuden att vara ornament, precis som de gjort ända sedan Prefuse 73s glitchhop.

Men de har sin plats. Det visade sig vara på en helt annan plats än vad man trodde. I den nya maximalistriktningen inom elektronisk dansmusik. Lyssna på delar ur Deech debut-EP Urnite så förstår ni vad jag menar.Själva idén är inte ny. Men som en ny riktning, med ett mål och en enhetlig vision, trots all spretighet, gör det en bra motsättning till Storbritaniens mörka dubstep och techno, till Hemlock Recordings, Hotflush och Swamp81. Maximalism är en paraplyterm för all maximalt laddad, utsvävande, glädjespridande, färgsprakande, progressiv elektronisk dansmusik efter Rustie. Nu har Slugabed startat sin egen skivetikett Activia Benz Records — och om man lyssnar på hans remix av ”Urnite” från sin första signerade artist Deech är det tydligt att Slugabed utgör ett motvärn till det dominerande mörkret och smutsen i UK bass.

(Via: Fact Magazine)

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s