Video: Magnus Ekelund & Stålet – ”Svartöstaden”

Gehitmusiken —  26 november, 2012 — Lämna en kommentar


Magnus Ekelund & Stålet står för en av årets bästa album. Det Definitiva Drevet fick mig att hoppas på ett bättre indiesverige. Men det har inte släppts fler sådana album i 2012, inte än. Nu släpper Magnus Ekelund & Stålet en ny singel, ”Svartödöden” genom Teg Publishing, och träffar rätt igen. Bandet har nämligen gått in i studion igen och arbetar på DÖDSKULT, ett nytt album som kommer ut i början på 2013.

Magnus Ekelunds egna ord om låten: ”Fyra minuter och tio sekunder om en relation vars uppbrott blir till en frigörelse. Jag ser det som en påminnelse om att man i grund och botten styrs av känslor. Att man under påverkan kan göra dåliga val. Oftast faller man för någon innan man vet vem personen är. Då är det ju så lätt hänt att man stryker med.”

Och detta låter han uttrycka med en av årets mäktigaste gitarrslingor och en vemodig text:

du drev runt
som om det var en annan tid
dömd till en beatniks förlorade liv
och jag minns precis vad du sa
det finns ett hål i den här stan
vi sugs ner genom marken

född avantgarde
och alltid fullare än jag
nätter som flytt kan inte komma tillbaks
och jag tänker på dig, Carolyn
i skuggan bakom Neal
varför kärlek gör som den vill

korta stunder av extas
står i brand / går i kras
det skymmer över Svartöstan
och jag sörjer dig för evigt

jag vill minnas
allt det fina
det fanns dagar
som var mina
jag blev kär i
ett vådligt svindlarhjärta

ett sotigt damm
faller från himlen som napalm
i periferin hörs fabrikernas larm
och visst hoppas väl jag du är fri
att du kom fram till Paris
dina drömmars paradis

korta stunder av extas
står i brand / går i kras
det skymmer över Svartöstan
och jag sörjer dig för evigt

jag vill minnas
allt det fina
det fanns dagar
som var mina
men jag blev kär i
ett vådligt svindlarhjärta

Bojan Buntic

Och genom Spotify:

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s