Video: Elliphant – ”Down On Life”

Gehitmusiken —  3 december, 2012 — 2 kommentarer

Elliphant

Detta är en guilty pleasure på riktigt. Jag kan varken sluta titta eller lyssna, trots att texten kammar hem priset för Årets Sämsta (”we’re waking up in a pile of shit” och ”we need to go, down, down, down DOWN on life” (seriöst!!!)), och videon är bland det löjligaste och mest tillgjorda jag sett. Ändå sitter jag här och kan inte sluta. Kanske är det för att jag egentligen måste göra andra, viktigare saker, än att lyssna på nästa led i Nikki And The Dove-trenden. Kanske är det samma lockelse jag känner till Grimes ”Genesis”-video? Något jag knappt kan förklara, men nån slags intuition på ett djupare plan?  Svenska Elliphant kanske påminner mig om en av mina största knarklåtar, den elektroniska dancehallindien, Santigolds ”Les Artistes”? Jag får helt enkelt fråga någon ledande expert på Pitchfork.com, ty de publicerade videon på deras youtube-tv idag. Kanske för att det är så jävla fulsnyggt?

Kanske för att jag totalt släppt rockmusikens grundvärderingar, att musik ska vara äkta och på riktigt och så vidare? Att det ska beröra? Musik behöver varken beröra, förmedla ett viktigt meddelande, vara storartad poesi, vara storartat överhuvudtaget. Det kan vara en dålig poplåt, som du ändå tycker om. Även dåligt musik kan vara bra. Sjukt nog. Eller?

Jag vet ej. Kanske borde jag införa Sämsta Nya Låt? Jag har väldigt blandade känslor för den här låten.
Den är i alla fall sjukt beroendeframkallande. Håller kanske i en dag om man är i behov av en sockerkick. Och jag gillar dessa låtar jag kan slänga bort i en pile of shit när jag är färdig med dem. Jag behöver inte ha någon jävla relation till det. Det är en engångsgrej.

Bojan Buntic

Annonser

2 svar till Video: Elliphant – ”Down On Life”

  1. 
    Ellinor Olovsdotter 4 december, 2012 kl. 01:16

    haha! skön du e. precis så…
    Musik behöver varken beröra, förmedla ett viktigt meddelande, vara storartad poesi, vara storartat överhuvudtaget. Det kan vara en dålig poplåt, Blisseh!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s