Jonas Dunkel: ”No Midi No Noise”

Gehitmusiken —  5 december, 2012 — Lämna en kommentar

Jonas Dunkel No Midi No Noise

Jonas Freij började skapa elektronisk musik redan i början på 90-talet, med en Amiga 500 och diverse tracking-program som Sound Tracker, Noise Tracker och ProTracker. Men det var först när han uppgraderade till en Atari 1040STE med Cubase som det började låta som musik. Hur många av dagens producenter vet ens vad detta är? Hur många har en aning om världen utanför, ja, FL Studio?

Jonas Dunkel har alltså varit med länge. Innan han fick sitt huvudalias gick han igenom massa metamorfoser. Han gick igenom artistnamn efter artistnamn, som man lätt gör inom elektronisk dansmusik, där många av de stora producenterna har åtminstone fem produktionsnamn, Stoft, Rack & Fade, Burt Brutal. Med sin Atari skapade han Vangelis-influerad musik; han gjorde synthpop under monikern Fiber Optic Friends och släppte ett helt album vid namn Sequencers; långt senare, under namnet The Moodshapers började han göra Deep/Beach house.

Men nu är det alltså Tech House och Techno som gäller. Lyssna på hans senaste ”No Midi No Noise” singel.

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s