Bästa Nya Låt: Ida Matsdotter – ”Understand Fear”

Gehitmusiken —  7 december, 2012 — Lämna en kommentar

Ida Matsdotter Understanding Fear

Jag såg Ida Matsdotter första gången i DJ-båset på ett rave utanför Göteborg, mitt i skogen. I någon timme dansade jag som förhäxad under stjärnorna, längst fram, galnast. När jag återvände hem, långt senare, la jag till henne på soundcloud och var säker på att så småningom skulle hon släppa något nytt som skulle blow my mind lika mycket som DJ-setet den natten.

Och här är det. Och det verkar vara en av hennes första (!!) spår. Det vill säga, något gammalt. Jag har lyssnat på denna smutsiga, industriella dubtechno, ”Understand Fear”, tills depressionsmigränsviskningarna fastnat i hjärnans dammiga labyrinter, tills jag förstått fruktan. Den kryper någonstans i sub-basfrekvenserna, den hörs genom mullret som ett spöke, den krälar fram i gyttjan. Det glädjer mig (jag hör fågelkvitter) så sjukt mycket att någon här i Sverige gör lika bra Basic Channel-grejer som Andy Stott och får mig att drömma om en technorevolution och nya rave, på övergivna industriområden, i gruvschakt, på kyrkogårdar, högst uppe på berg, i den mörkaste skogsdungen i Sverige. Count me in!

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s