Humfree Bug Art – White Night and Lights

Gehitmusiken —  9 december, 2012 — Lämna en kommentar

Humfree Bug Art

Humfree Bug Art är en folkrocksextet ifrån Stockholm. Jag vet inte vad den gamla hollywoodgangstern Humphrey Bogart har att göra med folkrock och jag vill inte veta, men de gör rätt bra postrockinfluerad americana trots det ironiska, klämkäcka namnet. En ljudparodi på namnet av en c00l snubbe känns knappast country. Det är liksom fel slags glimt i ögat och går emot känslan jag får från musiken. De släppte nyligen Old Chairlene, en EP på tre låtar och har med en viss ansträngning jämförts med självaste indiegudarna inom genren, Grizzly Bear. Men ja, det är att ta i. Dock finns det stor potential. De har en bit kvar till att hitta sig själva i en rörande värld av folkpastischer, Kings Of Leon-grandiositet och ja, skimmer av den egna rösten.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s