Vera Vinter: ”Du gör mig rädd”

Gehitmusiken —  11 december, 2012 — Lämna en kommentar

The-Awful-Truth.-Dir.-Leo-McCarey

Hur du landade och blev kvar i mig ska jag komma ihåg
Första gången som du tog på mig ska jag komma ihåg

Få låttexter har lyckats nå så långt in i hjärtat som en av årets mest slumpmässigt upphittade. Jag vet inte vem som tipsade mig om den, jag minns inte varifrån den kom, men helt plötsligt var den bara inne och stavmixade runt i hela jävla kroppen. Och inte för att jag egentligen just då hade någon personlig relation till textrader som ”du gör mig rädd, allt kan gå fel, du gör mig varm, får mig att tro igen, att tro på att vara hel” utan bara för att alltihop framfördes med en sådan intensitet och kändes så ärligt som om rösten i fråga lika gärna skulle kunan vara tapetkniven jag sätter i min arm när allt känns som svårast. Sedan hände det. Jag somnade. Ja, jag somnade. Jag var på festival, jag var full, jag blev på-sekunden-kär, och ja, jag somnade. I en famn. I ett tält. I ett regn och i en moheffaluva. Och under hela drömmen fanns tonerna och orden ständigt närvarande: du får mig att tro igen, tro på att vara hel. För det var så det kändes då.

Du gör mig rädd, allt kan gå fel
Du gör mig varm, får mig att tro igen

Drömmen varade i fyra månader, en tredjedel av året vi snart lägger bakom oss, men det kunde så här i efterhand lika gärna bara varit en vanlig dröm om natten. Lika intensivt känns det när man är mitt i den, och lika avlägset känns det när man vaknat. Åtskilliga är de gånger jag vaknat av väckarklockan på väg till jobbet och önskat att den jag drömt om just den natten ens existerat på riktigt. Och lika åtskilliga är de gånger jag vaknat ur vardagen och önskat att det jag drömde sommaren 2012 existerat på riktigt.

Michael Porali


Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s