Åbe: ”Rainbow”

Gehitmusiken —  31 december, 2012 — Lämna en kommentar

åbe beyond thunder doom 2

Åbe är en svensk noiserockduo bestående av Joel Borg och Pontus Wallin (från Culkin). Om Dinosaur Jr lyssnade in sig mer på grunge och försökte imitera nån låt från Sonic Youths Daydream Nation, fast i punkminiatyr — då skulle det låta ungefär som ”Rainbow”. Det är strålcentrumet från deras senaste ep Beyond Thunder Doom, släppt via Nomethod Records. Min känsla när jag lyssnar igenom epn är dock: varför skulle jag lyssna på det här när Sonic Youth finns? När det just nu görs svinfet, skränig garagerock på andra ställen? Jag satte på ”Eric’s Trip” istället och döstirrade ut över den gråa gegga som är nyåret 2012.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s