Video: Dödens Dal – ”Det Står Skrivet”

Gehitmusiken —  6 januari, 2013 — Lämna en kommentar

dödens dal det står skrivet

Dödens Dal är en duo bestående av Richard Jäverling, och Henrik Von Euler från den fina etiketten Flora & FaunaDe släpper albumet Gå Ensam Förbi Horisonten den 8:e februari 2013. De beskriver skivan som ett sorgearbete. Det är tveklöst något av det bästa som kommer ut 2013. Nu har de släppt en vacker video till ”Det Står Skrivet”, en av pärlorna i slutspurten av 2012. Det är ett instrumentellt miniatyrmästerverk i nattmelankoli. Videon är skapad av familjen Alvarez i Norduppland och är en sagoresa genom ödsliga vinterlandskap, skog, träd, väg, sorg, stillhet, dunkel och skimrande syntar. Maskerade män som gräver snö och sågar träd mitt i mörkrets ingenstans. Jag tittar och slumrar i ett hypnotiskt lugn.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s